Vaječný svítek je velmi jednoduché jídlo. Vezměte jedno nebo 2 vejce (podle toho, zda-li máte povoleno jedno nebo dvě vejce ke snídani a dvě vejce k obědu či k večeři) a přidejte lžíci popř.dvě lžíce žitné hladké mouky a špetku … Více..
Salát s vajíčkem trochu jinak Připravte si porci vajec povolenou ke snídani nebo 2 vejce k obědu či k večeři. Bílky nakrájejte na kostičky a ze žloutků, půlky avokáda, lžíce oleje a trochy pepře a soli vyšlehejte dip. Pokud bude … Více..
Zeleninová polévka – příprava cca 40 minut Očistěte si 0,5 kg zeleniny – podle vaší chuti – mrkev, petržel, celer, brokolici, růžičkovou kapustu, bílé zelí a žampióny nebo sušené houby. Vše nakrájejte na malé kousky a dejte do hrnce. Zlijte … Více..
Zeleninové hranolky – doba přípravy 40 minut Připravte si 0,5 kg zeleniny – mrkev, petržel, celer, červenou řepu, brokolici, papriky, cibuli, rajče, Vše nakrájejte na proužky, poskládejte na pečící papír nebo do pekáčku s nepřilnavým povrchem, posypte kurkumou a pepřem a … Více..
Žitný indický chléb NAAN (příprava i s upečením 10-15 min) Pokud doma nemáme žitný chléb, můžeme si během chvilky upéci žitnou placku – chléb Naan. Je také výborný k jakémukoli indickému jídlu – třeba kari. Na přípravu potřebujeme 250 g … Více..
Porci drobného ovoce nechte přes noc zmrznout v mrazničce. Před obědem zmrzlé ovoce vyndejte, přidejte dvě lžíce smetany a pokud chcete i vanilkový koncentrát. Vše dobře rozmixujte v hladkou zmrzlinu.