Nebojte se kváskového chleba Pokud máte vypěstovaný kvásek – návod najdete v příspěvku Jak na kvásek, můžete se pustit do pečení chleba. Počítejte s tím, že kváskový chleba kyne 24 – 30 hodin. K přípravě potřebujete cca 3 hrnky žitné … Více..
Kvásek – jak na to? Vždycky jsem si myslela, že když hodně cestuji, nemohu si dovolit udržet si kvásek na chleba. To je velký omyl. Kvásek je sice živý organizmus, ale krásně ho uchováte v lednici a poté ho během … Více..
Žitný indický chléb NAAN (příprava i s upečením 10-15 min) Pokud doma nemáme žitný chléb, můžeme si během chvilky upéci žitnou placku – chléb Naan. Je také výborný k jakémukoli indickému jídlu – třeba kari. Na přípravu potřebujeme 250 g … Více..
Žitný chléb nehnětený 3 hrnky žitné celozrnné mouky 1,5 hrnku vody 1 suché kvasnice 1 lžíčka soli 1 lžička kmínu Zamíchat a nechat 6-12 hodin kynout. Poté zapnout troubu na 30 minut na 220 stupňů, dát do ní pekáč s … Více..