Žitný chléb nehnětený

Žitný chléb nehnětený

Chlebíček3 hrnky žitné celozrnné mouky
1,5 hrnku vody
1 suché kvasnice
1 lžíčka soli
1 lžička kmínu

Zamíchat a nechat 6-12 hodin kynout.
Poté zapnout troubu na 30 minut na 220 stupňů, dát do ní pekáč s poklicí a mezitím udělat bochánek a nechat ho po dobu nahřívání pekáče kynout na lince.
Když je pekáč rozpálený, pouze do něj bochánek vložíme a přikryjeme poklicí. Pečeme 30 minut. Potom poklici odklopíme a pečeme dalších 15 minut. Chléb uchováváme v plátěné utěrce. Vydrží vláčný celý týden.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde. rozumím