Připravte si dvě porce masa a zeleniny (cibuli, cuketu, nejlépe červenou papriku) dvě lžíce oleje, koření – mletý kmín, papriku, pepř a sůl. Cibuli a ostatní zeleninu nakrájejte na jemné kostičky. Cibuli osmahněte na oleji, poté přidejte maso a nechte … Více..
Špenát z kopřiv je velmi dobrý a zdravý. Natrhejte kopřivy, otrhejte z nich jen lístky bez stvolů a kopřivu dobře propláchněte. Poté ji spařte horkou vodou cca 3-5 minut. Kopřivu umelte a duste na opečené cibulce a česneku do měkka. … Více..
Hovězí steak s grilovanými žampióny a zeleninou (doba přípravy 30-35 min) Porci hovězího svíčkové, falešné svíčkové nebo ořech (nejlépe angus) odblaníme a posypeme drceným barevným pepřem. Lehce osolíme. Připravíme si zeleninu na gril – cukety, papriku, žampióny, cibuli, rajčátko atd. … Více..
Kapustové karbanátky Karbanátky se dají se udělat z jakéhokoli druhu masa nebo z krůtích prsou. Připravíme si povolené množství masa nebo krůtích prsou a poloviční množství zeleniny – kapusty. Kapustu krátce povaříme, vyjmeme z vody a necháme okapat. Spolu s … Více..