Guláš z fazolí Fazole ( jakékoli dle seznamu ) namočíme večer do vody. Ráno vodu slijeme, nalijeme novou, přidáme saturejku (zabraňuje nadýmání), sladkou papriku a vaříme do změknutí. Před koncem varu přidáme česnek, pepř, sůl, popř. majoránku, vše dle chuti. … Více..
Čočková polévka (pokud čočku namočíte přes noc a vaříte vše v papiňáku, příprava oběda trvá cca 15 min – 30 min podle druhu čočky) 100 g čočky, 200 g mrkve a petržele, nať libečku, 2 lžíce žitné mouky, 1 lžíce … Více..
Felafel z cizrny (doba přípravy 30 min + příprava večer 10 min) Večer si navážíme povolené množství cizrny a rozdělíme ji na dvě půlky. Polovinu namočíme do vody – dvakrát tolik vody, než je množství cizrny. Druhou polovinu rozmixujeme na … Více..