Hlíva ústřičná a shitakee

Hlívovo-papriková krémová polévka
10.11.2018

Hlívovo-papriková krémová polévka

Vezměte porci zeleniny – čerstvou papriku a trochu cibulky a porci hlívy. Cibulku a hlívu chvilku opékejte na oleji, přidejte nakrájenou papriku a vodu, kmín, pepř a duste do měkka . V papiňáku stačí 10 minut. Potom osolte a rozmixujte … Více..

Hlíva ústřičná - Teplá paštika z hlívy ústřičné
9.5.2017

Hlíva ústřičná – Teplá paštika z hlívy ústřičné

Teplá paštika z hlívy ústřičné (příprava cca  15 minut) Připravte si dvě dávky hlívy ústřičné a dvě dávky zeleniny (trochu pórku a zbytek zelí pak choi). Na dvou lžících kokosového oleje opečte pór nebo cibulku. Přidejte nakrájenou bílou část zelí, … Více..

Hlíva ústřičná - Falešná držková polévka z hlívy
7.5.2017

Hlíva ústřičná – Falešná držková polévka z hlívy

Falešná držková polévka (příprava cca 25 min) Osmažte cibulku, přidejte nakrájené houby na nudličky, přidejte trochu sladké pariky,můžete trochu mletého kmínu, podlejte vodou a vařte pod pokličkou do měkka. Nakonec osolte, přidejte ještě trochu mleté papriky a pepře, zahustěte trochou … Více..

Hlíva ústřičná - Osmažené houby
3.5.2017

Hlíva ústřičná – Osmažené houby

Osmažené houby (nejjednodušší recept) Osmažte cibulku, na ni dejte na malé kousky nakrájené houby, opepřete, přidejte pepř, kmín a trochu podlejte vodou. Duste do měkka. Nakonec osolte. Takto připravené houby můžeme podávat s kaší z tuřínu, celeru, mrkve nebo petžele … Více..

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací zde. rozumím