Vezměte porci zeleniny – čerstvou papriku a trochu cibulky a porci hlívy. Cibulku a hlívu chvilku opékejte na oleji, přidejte nakrájenou papriku a vodu, kmín, pepř a duste do měkka . V papiňáku stačí 10 minut. Potom osolte a rozmixujte … Více..
Teplá paštika z hlívy ústřičné (příprava cca 15 minut) Připravte si dvě dávky hlívy ústřičné a dvě dávky zeleniny (trochu pórku a zbytek zelí pak choi). Na dvou lžících kokosového oleje opečte pór nebo cibulku. Přidejte nakrájenou bílou část zelí, … Více..
Falešná držková polévka (příprava cca 25 min) Osmažte cibulku, přidejte nakrájené houby na nudličky, přidejte trochu sladké pariky,můžete trochu mletého kmínu, podlejte vodou a vařte pod pokličkou do měkka. Nakonec osolte, přidejte ještě trochu mleté papriky a pepře, zahustěte trochou … Více..
Osmažené houby (nejjednodušší recept) Osmažte cibulku, na ni dejte na malé kousky nakrájené houby, opepřete, přidejte pepř, kmín a trochu podlejte vodou. Duste do měkka. Nakonec osolte. Takto připravené houby můžeme podávat s kaší z tuřínu, celeru, mrkve nebo petžele … Více..