Falešná držková polévka (příprava cca 25 min) Osmažte cibulku, přidejte nakrájené houby na nudličky, přidejte trochu sladké pariky,můžete trochu mletého kmínu, podlejte vodou a vařte pod pokličkou do měkka. Nakonec osolte, přidejte ještě trochu mleté papriky a pepře, zahustěte trochou … Více..
Osmažené houby (nejjednodušší recept) Osmažte cibulku, na ni dejte na malé kousky nakrájené houby, opepřete, přidejte pepř, kmín a trochu podlejte vodou. Duste do měkka. Nakonec osolte. Takto připravené houby můžeme podávat s kaší z tuřínu, celeru, mrkve nebo petžele … Více..
Teplá paštika z hlívy ústřičné (příprava cca 15 minut) Připravte si dvě dávky hlívy ústřičné a dvě dávky zeleniny (trochu pórku a zbytek zelí pak choi). Na dvou lžících kokosového oleje opečte pór nebo cibulku. Přidejte nakrájenou bílou část zelí, … Více..
Vezměte porci zeleniny – čerstvou papriku a trochu cibulky a porci hlívy. Cibulku a hlívu chvilku opékejte na oleji, přidejte nakrájenou papriku a vodu, kmín, pepř a duste do měkka . V papiňáku stačí 10 minut. Potom osolte a rozmixujte … Více..
Jogurt s rozšlehaným ovocem nebo jogurtové smoothie Máte-li ke snídani jogurt – ovčí, kozí, z kravského mléka a nebo sójový, není nic lepšího, než si do jogurtu zamíchat ovoce. Raději volte sladší druhy ovoce, jako je mango, papaya, pomeranč, mandarinka, … Více..
Kapustové karbanátky Karbanátky se dají se udělat z jakéhokoli druhu masa nebo z krůtích prsou. Připravíme si povolené množství masa nebo krůtích prsou a poloviční množství zeleniny – kapusty. Kapustu krátce povaříme, vyjmeme z vody a necháme okapat. Spolu s … Více..
Připravte si uvařený květák – podle množství zeleninu v plánu x 3- 5 porcí . Květák uvařte, rozkrájejte a dobře z něj vymačkejte tekutinu. Přidejte žitnou mouku – asi třetinu množství květáku, těsto osolte a dobře vypracujte. Připravte si utěrku. … Více..
Porci kuřecích prsou dobře omyjte, osolte, opepřete a přidejte kmín a houby. Maso upečete v troubě pod poklicí do měkka cca 45 minut. Na posledních 10 minut poklici odklopte, aby horní část príček zezlátla. Mezitím vezměte malou cuketu bez semínek, … Více..
Kvásek – jak na to? Vždycky jsem si myslela, že když hodně cestuji, nemohu si dovolit udržet si kvásek na chleba. To je velký omyl. Kvásek je sice živý organizmus, ale krásně ho uchováte v lednici a poté ho během … Více..
[contact-form-7 id="110" title="Contact form 1"]
[contact-form-7 id="110" title="Contact form 1"]
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Více informací zde.rozumím